Sajtóközlemény

Október 18-a és 20-a között az európai uniós ügyekkel foglalkozó bizottságok európai szintű találkozóján (COSAC) veszek részt Bécsben az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának alelnökeként. Ma az európai parlamenti választásokkal kapcsolatos vita során felszólalásomban kifejtettem, hogy az elmúlt időszak eseményei nem segítettek abban, hogy a polgároknak nagyobb bizodalma legyen az Európai Unióban. Ahhoz, hogy ezt a bizalmat helyreállítsuk, az EU-nak átláthatóbban kell működnie, olyan problémákkal kell foglalkoznia, amelyek valóban érintik az emberek mindennapjait, illetve a tagállamoknak nagyobb szerephez kell jutniuk ott, ahol ők hatékonyabban tudnak fellépni. Ugyanakkor vannak olyan problémák, amelyeket csak együtt tudunk megoldani, mint például a globális klímaváltozás és a migrációs válság, ezek fontosságára pedig minden szereplőnek fel kell hívnia a választók figyelmét – megoldásokat is kínálva.

Bana Tibor, országgyűlési képviselő