Beszámoló a márciusi testületi ülésről

Magyarázattal tartozom a kedves szentgotthárdi lakosoknak, amiért tartózkodtam annál a szavazásnál, ami a helyiek számára ingyenessé tenné az idei Hopplá Fesztivált. Miért nem nyomtam igent erre az előterjesztésre? A válasz nagyon egyszerű: nem kívánok asszisztálni Huszár Gábor semmilyen kampányához. Idén 30 éves lesz a fesztivál, ez nagyszerű apropóként szolgál arra, hogy az önkormányzati választások évében ingyenessé lehessen tenni. Én ezt látom a dolgok mögött, hiszen évfordulótól függetlenül bármikor lehetett volna belépő nélkülivé tenni a helyiek számára az eseményt. Másrészt viszont bizony tudomásul kell venni, hogy egy-egy országos hírű zenekar meghívása súlyos milliókba is kerülhet adott esetben, ezt viszont a város és a Pannon Kapu a saját költségvetéséből nem tudja finanszírozni. Ezért is került bevezetésre a belépőjegyes rendszer. A másik esemény, ami miatt pedig teljesen kampányszagúnak érzem a dolgot, az családi körben esett meg velem nemrég. Történt ugyanis, hogy még március elején édesanyám boldogan lobogtatott egy születésnapi üdvözlőlapot (innen is Isten éltesse még sokáig), amit a polgármestertől kapott! Nagyjából ez a párbeszéd zajlott le köztünk:

-         Nézd fiam, milyen szép lapot kaptam a polgármestertől! Megköszöntött születésnapom alkalmából!

-         

Hmmm… Anya, eddig 2010 óta hány ilyen üdvözlőlapot kaptál Huszár Gábortól?

-         

….(rövid gondolkodás)…. hááááááát….. egyet sem…

Ezt az utolsó rövid kis mondatot már bizony hosszabb gondolkodás követte. Elkezdődött már a kampány az októberi választásokra? A történtek szerint egyértelműen. Már csak a krumpliosztást várom lélegzetem visszafojtva.

Turisztikai beszámoló, egyebek

Részletes ismertetőt kaptunk menetrend szerint a város turisztikájáról, amit egyértelműen fontosnak tartok mint bevételi forrást a jövőre nézve. A turizmus egy olyan ágazat, ami akkor is hozhat jelentős bevételeket, ha mondjuk az ipar vagy a gazdaság egyéb része épp válságot él át. Városunk fekvése szerencsésnek mondható, egyrészt a hármashatár miatt, másrészt Szentgotthárd a kapuja az ország egyik legkedveltebb és leglátogatottabb tájegységének, az Őrségnek. Bár véleményem szerint ezt a jövőben jobban ki kellene használni. Az idei beszámolóba tavaly megtett javaslatom szerint már külön főcímként szerepel a vallási turizmus, ami Brenner János vértanú boldoggá avatása után egyre erőteljesebb részt hasít ki az idegenforgalom egészéből.

Módosításra került a Civil Szabályzat is, ami behatárolja a civil és városrészekre szánt pénzügyi keret felhasználásnak módját. A zsidai városrész lakóitól érkezett az a felvetés, hogy amennyiben az adott közösség nem tart rendezvényeket az összegből, azt fel lehessen használni a városrész javát szolgáló eszközök beszerzésére is. A szavazás során a testület támogatta a javaslatot.

Tisztelt Olvasó, egy hónap múlva újra jelentkezem.

Lábodi Gábor, önkormányzati képviselő, Jobbik