Beszámoló a márciusi testületi ülésről

Magyarázattal tartozom a kedves szentgotthárdi lakosoknak, amiért tartózkodtam annál a szavazásnál, ami a helyiek számára ingyenessé tenné az idei Hopplá Fesztivált. Miért nem nyomtam igent erre az előterjesztésre? A válasz nagyon egyszerű: nem kívánok asszisztálni Huszár Gábor semmilyen kampányához. Idén 30 éves lesz a fesztivál, ez nagyszerű apropóként szolgál arra, hogy az önkormányzati választások évében ingyenessé lehessen tenni. Én ezt látom a dolgok mögött, hiszen évfordulótól függetlenül bármikor lehetett volna belépő nélkülivé tenni a helyiek számára az eseményt. Másrészt viszont bizony tudomásul kell venni, hogy egy-egy országos hírű zenekar meghívása súlyos milliókba is kerülhet adott esetben, ezt viszont a város és a Pannon Kapu a saját költségvetéséből nem tudja finanszírozni. Ezért is került bevezetésre a belépőjegyes rendszer. A másik esemény, ami miatt pedig teljesen kampányszagúnak érzem a dolgot, az családi körben esett meg velem nemrég. Történt ugyanis, hogy még március elején édesanyám boldogan lobogtatott egy születésnapi üdvözlőlapot (innen is Isten éltesse még sokáig), amit a polgármestertől kapott! Nagyjából ez a párbeszéd zajlott le köztünk:

-         Nézd fiam, milyen szép lapot kaptam a polgármestertől! Megköszöntött születésnapom alkalmából!

Hmmm… Anya, eddig 2010 óta hány ilyen üdvözlőlapot kaptál Huszár Gábortól?

….(rövid gondolkodás)…. hááááááát….. egyet sem…

Ezt az utolsó rövid kis mondatot már bizony hosszabb gondolkodás követte. Elkezdődött már a kampány az októberi választásokra? A történtek szerint egyértelműen. Már csak a krumpliosztást várom lélegzetem visszafojtva.

Turisztikai beszámoló, egyebek

Részletes ismertetőt kaptunk menetrend szerint a város turisztikájáról, amit egyértelműen fontosnak tartok mint bevételi forrást a jövőre nézve. A turizmus egy olyan ágazat, ami akkor is hozhat jelentős bevételeket, ha mondjuk az ipar vagy a gazdaság egyéb része épp válságot él át. Városunk fekvése szerencsésnek mondható, egyrészt a hármashatár miatt, másrészt Szentgotthárd a kapuja az ország egyik legkedveltebb és leglátogatottabb tájegységének, az Őrségnek. Bár véleményem szerint ezt a jövőben jobban ki kellene használni. Az idei beszámolóba tavaly megtett javaslatom szerint már külön főcímként szerepel a vallási turizmus, ami Brenner János vértanú boldoggá avatása után egyre erőteljesebb részt hasít ki az idegenforgalom egészéből.

Módosításra került a Civil Szabályzat is, ami behatárolja a civil és városrészekre szánt pénzügyi keret felhasználásnak módját. A zsidai városrész lakóitól érkezett az a felvetés, hogy amennyiben az adott közösség nem tart rendezvényeket az összegből, azt fel lehessen használni a városrész javát szolgáló eszközök beszerzésére is. A szavazás során a testület támogatta a javaslatot.

Tisztelt Olvasó, egy hónap múlva újra jelentkezem.

Lábodi Gábor, önkormányzati képviselő, Jobbik