2019-es önkormányzati választás: polgármester- és 8 képviselőjelölttel vág neki a Jobbik helyi civilekkel karöltve Szentgotthárdon

Sajtótájékoztatóval kezdődött a rendezvény, melyen Ander Balázs és Bana Tibor a Jobbik országgyűlési képviselői hangsúlyozták, hogy a párt kiáll a vidéken élők mellett. Bana Tibor a párt országos alelnöke elmondta, 2010 óta igyekeznek mindent megtenni a kistelepüléseken, falvakban, kisvárosokban elők helyzetének javítása érdekében. A képviselő azzal folytatta, hogy szeretne közvetítő szerepet betölteni az Őrségiek és az Őrségi Nemzeti Park között, de megemlítette, hogy írásbeli kérdést intézett a kormányhoz a téli rezsicsökkentés kapcsán is, hiszen a tüzifával fűtők máig nem kapták meg a nekik beígért támogatást. Az elmúlt időszakban végzett munkájának ismertetése után Bana Tibor elmondta, hogy Szentgotthárdon polgármester- és 8 képviselőjelölttel vág neki a Jobbik Szentgotthárdi Alapszervezete helyi civilekkel karöltve a 2019. őszi önkormányzati választásoknak.

Ander Balázs a kistelepülések helyzetéről beszélt. Elmondta jól ismeri ezen települések állapotát, hiszen Somogy megye, ahonnan Ő maga is származik, ugyan ilyen településszerkezettel rendelkezik, így a problémák is hasonlóak. A barcsi illetőségű országgyűlési képviselő beszélt a kistelepüléseket érintő, a Jobbik által kidolgozott komplex csomagról, mely program ezen településeket tudná néppességmegtartó és fejlődő pályára állítani.

A sajtó kérédéseire válaszolva a képviselők beszéltek a kilakoltatásokról, amely elérte Szentgotthárdot is, illetve a devizahitelesek problémáiról.

Az önkormányzati választásra vonatkozó kérdésre Bana Tibor, a Jobbik szentgotthárdi országgyűlési képviselője elmondta, nagyon sok személlyel egyeztettek már, de csak olyan helyiekkel kívánnak együtt dolgozni, akiknek Szentgotthárd jövője és fejlődése az elsődleges, nem pedig a pártutasítások. Kitért arra is, nem gondolja, hogy a városnak bármilyen hátránya származna, abból ha nem kormánypárti polgármestre lenne, valamint rámutatott arra, hogy abból sem profitált, hogy jelenleg Huszár Gábor személyében fideszes polgármester irányítja a várost.

A sajtótájékoztatót követően választmányi ülésre került sor. A szép számú résztvevő mellett megtartott rendezvényen szó esett a Jobbik jelenlegi helyzetéről, a közelgő Európai Uniós, valamint az önkormányzati választásokról. A jó hangulatú találkozón számos kérdés merült fel, de a jelenlévők egyvalamiben egyetértettek, hogy a jelenlegi úton, együtt kell továbbhaladniuk, és addig kell folytatni az ellenállást amíg nem sikerül végleg leváltani a jelenlegi korrupt rezsimet.