Adják vissza a kórházunkat!

A Jobbik aláírásgyűjtést indít annak érdekében, hogy a kormány állítsa vissza a körmendi kórház önállóságát és megszüntetett osztályait.

A második Orbán-kormány három éve funkcióváltásra, hatékonyságra hivatkozva egyetlen tollvonással megszüntette Körmenden a szülészet-nőgyógyászatot és az aktív belgyógyászatot. Bár a kormányzati propagandagépezet igyekszik elferdíteni a valóságot, a Vas megyeiek is folyamatosan szembesülnek az egészségügy egyre romló helyzetével.

A Jobbik annak idején minden lehetséges eszközzel tiltakozott a leépítések ellen. Parlamenti felszólalásaink mellett tüntetést szerveztünk és aláírásokat is gyűjtöttünk a körmendi kórházért. A térségben élők szinte egyöntetűen álltak ki az intézményért, rendkívül rövid idő alatt ötezren írták alá az íveket, de a folyamatosan nemzeti konzultációkat folytató kormány semmibe vette a véleményüket.

A tavalyi kampány során nagy csinnadrattával bejelentett beruházások sem úgy, olyan határidővel valósulnak meg, ahogy megígérték. Ezek után sok jót nem várhatunk, pedig a megszüntetett osztályok visszaállítása elengedhetetlen lenne Körmenden. A jelenleg zajló felújítások kapcsán kormánypárti politikusok ígéretet tettek az aktív belgyógyászat visszaállítására, csak bízni tudunk benne, hogy ez valóban így történik. Ugyanakkor a szülészet-nőgyógyászatra is egyértelműen szükség lenne a térségben, a Jobbik mindent megtesz ennek érdekében, ehhez várjuk a lakosság támogatását.

Lábodi Gábor

Jobbik, Vas megyei sajtófőnök